Waarom?

Waarom dit boek?

Leidinggeven aan zelf-organiserende teams is in de praktijk ontzettend lastig. Wanneer geef je teveel structuur & kaders waardoor teams gedemotiveerd raken? Wanneer geef je te weinig doelen of antwoorden waardoor teams zich verloren voelen en niet innoveren? Hoe weet je zeker dat ’t goed gaat?

Ik ben de afgelopen jaren opzoek gegaan naar een concreet en praktische tools voor de Agile leiders om daarmee antwoorden te vinden op bovenstaande vragen. Deze tools geven de Agile leider concrete hulpmiddelen om die omgeving te creëren voor de teams die ze nodig hebben om te groeien. Deze tools geven antwoord op de volgende vragen:

  1. Hoe geef ik mijn teams doelstellingen mee die de focus op de klant leggen in plaats van intern?
  2. Hoe laat ik mijn teams ook op lange termijn opbloeien?
  3. Hoe zorg ik dat mijn teams continu leren van klanten?
  4. Hoe creëer ik een cultuur van continu verbeteren?

Voor wie is dit boek geschreven?

Dit boek is bedoeld voor leiders in een nieuwe agile omgeving. Ze zijn verantwoordelijk voor enkele agile teams, complete agile afdelingen of agile bedrijven. Deze leiders zijn al overtuigd van nut en noodzaak van agile en hebben relatief weinig ervaring in het leidinggeven binnen deze context. Ze zijn op zoek naar praktische tools, goede handvatten en nieuwe methodes om een inspirerende omgeving te creëren voor hun wendbare teams.

Toolkit voor agile leiders

Agile leiders zorgen dus voor een inspirerende omgeving voor hun wendbare teams. Maar hoe creëren ze zo’n omgeving? Daarvoor worden in dit boek tools, workshops, parameters en voorbeelden gedeeld. Deze vormen samen een nieuwe gereedschapskist voor de agile leider. Met deze toolkit krijgt hij een stuur in handen om de juiste omgeving te creëren:

Het stuur van de agile leider is verdeeld in vier componenten, die samen de omgeving beschrijven die wendbare teams nodig hebben om succesvol te zijn. De agile leider heeft hierbij de volgende praktische taken:

  1. Inspireer op het doel.
  2. Faciliteer eigenaarschap.
  3. Leer sneller.
  4. Ontwerp betere gewoontes.

Elk deel van dit boek gaat over een specifieke component. De wendbare teams hebben deze vier componenten nodig om succesvol te zijn. Ze krijgen een heldere richting, veel doorzettingsvermogen en energie dankzij eigenaarschap, ze kunnen snel reageren dankzij hun leervermogen en dat alles in een inspirerende cultuur met gezonde gewoontes

Bekijk de 8 tools

Koop het boek

Je kunt het boek Toolkit voor Agile leiders kopen op www.managementboek.nl.

feedback_small.png