TO-GRIP

Wat is TO-GRIP?

TO-GRIP is een acroniem. Het bestaat uit zes onderdelen die concreet ingevuld moeten worden en nauw met elkaar samenhangen. Elk onderdeel is belangrijk om de tool goed te laten werken. De tool helpt de agile leider om op een structurele manier verbeteringen door te voeren. Om niet op de oude manier verbeteringen door te voeren middels een plan van aanpak, gedetailleerde Gantt-charts en command & control.

Waarom deze tool TO-GRIP?

De tool kan gebruikt worden voor verbeteringen, strategische speerpunten of grote wijzigingen. Zowel leidinggevenden als teamleden zelf kunnen het initiatief nemen om deze tool in te zetten. Om zaken als eigenaarschap, sneller leren van klanten of sturen op klant impact op een nieuwe manier te verbeteren.

Eigenaarschap vergroten | voorbeeld van TO-GRIP

Om bijvoorbeeld de eigenaarschap in een organisatie te vergroten, kan concreet de volgende TO-GRIP tool gebruikt worden.

Team

7 mensen: vanuit verschillende Agile teams is er een vertegenwoordiger. Samen brengen ze een versnelling. Ze besteden ongeveer 4 uur per week aan de afdelingsbrede verbetering

Owner

De afdelingsmanager is de Owner van deze verbetering. Hij geeft het Team de juiste vrijheid zodat ze eigenaarschap kunnen pakken op de verbetering

Goal

Het doel is dat alle teams geplot zijn op het Eigenaarschapsmodel en weten hoe ze kunnen groeien

Rhythm

Het team komt elke maandag ochtend om 10:00 uur bij elkaar. Daar bespreken ze de voortgang, verdelen wat actiepunten en werken tot de lunch met elkaar samen. Om de week komt rond 10:30 het managementteam langs om te kijken waar ze kunnen helpen.

Inspect

De voortgang hangt visueel aan de muur. Daar hangt de pakkende ambitie: ‘Alle teams pakken eigenaarschap om zo meer waarde te leveren voor onze klanten’. Ook hangt er een overzicht van de belangrijkste acties. Ook is daar het overzicht te vinden van alle teams en waar ze staan in het Eigenaarschapsmodel.

Period

Het team is voor minimaal 9 maanden bij elkaar. Iedereen heeft z’n commitment uitgesproken om hier 9 maanden hard aan te werken. Na 9 maanden wordt er geëvalueerd of de doelstelling gehaald is en of we door moeten gaan met deze TO-GRIP.

 

feedback_small.png