T2L

Wat is de T2L Metric?

De T2L metric meet de tijd tussen het moment dat het team ergens mee begonnen is en het moment dat het team geleerd heeft van gebruikers. Hoe korter de T2L , hoe groter de leersnelheid. Dit is te vergelijken met reizen van Amsterdam naar Brussel. Hoe korter de reistijd, hoe hoger de snelheid moet zijn geweest. Dus door de T2L te verkorten, wordt de leersnelheid verhoogd. Door de T2L te verbeteren, wordt er sneller feedback opgehaald van eindgebruikers en daarvan geleerd.

De T2L metric is dé metric om de agility van een organisatie te meten

Waarom een T2L Metric?

Wordt er snel genoeg feedback gevraagd van gebruikers en daarvan geleerd? Het kan namelijk niet zo zijn dat de teams pas over een jaar weten of ze vandaag het juiste doen. Dat is te vergelijken met een halfuur geblinddoekt willen autorijden of als kok vandaag niet willen weten of gasten het eten lekker vinden. In een complexe, dynamische markt is het cruciaal dat teams snel weten of ze de juiste werkzaamheden verrichten. Ze moeten weten of datgene wat ze maken nog steeds aansluit bij de snel veranderende behoeften. Het is daarom belangrijk dat de leerlus snel wordt doorlopen oftewel om een hoge leersnelheid te hebben. Hoe sneller, hoe eerder inzichtelijk is of teams het juiste doen. Dit geeft de teams een uitstekend reactievermogen om snel te reageren op onverwachte situaties. Maar is deze snelheid te meten? Precies hiervoor is de T2L metric ontwikkeld.

Voorbeelden van T2L

T2L voorbeeld

Aan de slag met T2L

Hoe kan de t2l meegenomen worden in de praktijk? Allereerst door deze standaard mee te nemen in de verschillende wekelijkse en maandelijkse rapportages van bijvoorbeeld projecten, verbeterinitiatieven, teamoverzichten en speerpunten. Hierdoor ontstaat al veel meer focus op het verbeteren van de leersnelheid.
Hiervoor is het handig om al bij het maken van de plannen te sturen op een lage t 2l . Door te kiezen voor een gefaseerde uitrol en niet alles in één keer te doen, wordt de T2L al aanzienlijk lager. Daarnaast is het voor projecten een goede indicatie van het risico: een lage T2L betekent namelijk een lager risico. Er is eerder feedback van echte gebruikers, waardoor al veel eerder inzichtelijk is of een project haalbaar en waardevol is.

Aan de slag met deze tool?
Volg de 2-daagse training »

feedback_small.png