Aan de slag

Hoe kun je het beste starten met deze tools? Waar te beginnen? Dit is uiteraard per situatie verschillend en afhankelijk van de context. Eigenlijk maakt het niet uit waar je begint. Maar het volgende is wel een praktische lijst.

1. Ownership-workshop

Begin met een Ownership-workshop. Tijdens deze workshop bespreek je met een team of met verschillende mensen uit verschillende teams waar ze staan in het Ownership-model.

  • Benodigde tijd: 1 uur.
  • Voorbereiding: teken op een flip-over het Ownership-model. De twee assen van Vrijheid & Volwassenheid.
  • Leg de twee rode zones uit.
  • Laat vervolgens alle mensen voor zichzelf een stip zetten waar ze in het eigenaarschaps-model staan en een grote cirkel/elips waar ze denken dat het hele team staat.
  • Bespreek de resultaten.
  • Destilleer een concreet verbeterpunt.

2. Ownership-model

Werk aan een eigen Ownership-model voor de organisatie. Hiervoor is het belangrijk dat de achterliggende ambitie door de agile leider wordt verteld. Waarom wil hij/zij het eigenaarschap in de teams vergroten? Het is aan te raden om gebruik te maken van een ervaren consultant die al eerder een Ownership-model heeft gemaakt.

3. KVI

Wat moeten de teams bereiken? Wat is voor hun het winnen van de wedstrijd? Om de volgende stap te zetten in agility moeten de teams slimmer werken en niet harder. Brainstorm hierover met Product Owners en leidinggevenden.

4. Inhouse training

Laat een van onze leadership consultants een inhouse Agile management training geven. Voor meer informatie: www.prowareness.nl/agile-leadership.

5. TO-GRIP voor Ownership

Creëer een TO-GRIP rondom het eigenaarschapsmodel. Laat diverse mensen uit diverse teams elke week bij elkaar komen om het eigenaarschap te vergroten.

6. T2L

Breng de huidige T2L in zicht. Het is handig om te dit te laten faciliteren door een ervaren consultant. Het hele T2L proces gaat vaak over meerdere afdelingen heen. Van marketing, sales tot development en support.

7. Vier feest

Vier geregeld op een energieke en afwisselende manier dat we vooruitgang boeken. Wissel dit af met externe locaties, gastsprekers en andere verassende activiteiten.

 

feedback_small.png